Články o tradiční čínské medicíně

06
Březen
2019

Rýžová kaše

Přidáno: 6. 3. 2019 06:30:00

Rýže se v Číně tradičně konzumuje k snídani jako kaše, říká se jí čou (mandarínsky) nebo konží (jihočínsky). Číňané rýžovou kaši konzumují neochucenou, chuť jí dodávají další složky, to může být třeba kvašená zelenina. Pojďme si kaši z rýže uvařit!

Čtěte více...

16
Leden
2019

Vývar pro vegetariány, základem jsou fazole, obiloviny, mořské řasy a miso

Přidáno: 16. 1. 2019 16:01:19

Tomu, kdo nejí maso, dává příroda možnosti v podobě kombinace zeleniny, luštěnin, obilovin a mořských řas, aby sobě mohl dopřát výživný vývar. My dnes z tohoto vývaru připravíme miso polévku s pórkem, bílou ředkví a tofu.

Čtěte více...

01
Prosinec
2017

Zima v čínské medicíně

Přidáno: 1. 12. 2017 13:11:08

V zimě voda zamrzá na led, zem puká a otvírá se. Člověk nesmí zbytečně plýtvat jangovou energií, má chodit brzo spát a se vstáváním počkat až na východ slunce. Ducha si musí uchovávat hluboko jako tajemství a musí si ho chránit a ukrývat jako nějakou námáhavě získanou a vytouženou věc.

Čtěte více...

Soumrak tradiční čínské medicíny

Z evropských trhů mohou zmizet různé exotické bylinné směsi nebo houby tradičních medicín, které využívá například čínská medicína. Lidé, kteří k léčbě svých onemocnění nebo třeba jen z preventivních důvodů užívají exotické bylinné směsi nebo houby tradičních medicín, by se k nim už za rok nemuseli legálně dostat.

Čtěte více...

Blogujeme

Kalendář akcí

Semináře a akce přehledně v kalendáři:

Do kalendáře

Základy tradiční čínské medicíny

Ročník důležitý pro pochopení teorie TČM a pro pokračování ve studiu Akupunktury, Fytoterapie a Tuiny.

Studovat →

Staňte se řádným členem ČSBS

Roční členství za 400 Kč.

Chcete mít levnější semináře a využít dalších výhod členství v Československé SinoBiologické společnosti?

Staňte se členem →

Knihovna

Členové ČSBS a studenti si mohou vypůjčit studijní literaturu a další tituly věnované TČM.

Do knihovny →

Přihlášení

Naše webové stránky používají cookies. Přečtěte si, jak tyto soubory používáme .